producten kopen

Zuurzak en zijn gezondheidsvoordelen

De zuurzak is een vrucht die een heerlijke smaak heeft. Zuurzak bladeren staan bekend om hun indrukwekkende gezondheids voordelen. De vrucht is erg voedzaam en biedt en bevat een goede hoeveelheid vezels en vitamine C terwijl het weinig calorieën bevat. De vrucht staat ook bekend als Graviola, Graviola is een vrucht van Annona Muricata, een boomsoort die voorkomt in tropische streken van Amerika. Deze vrucht ziet er stekelige uit en is groen van kleur en zijn textuur is romige en sterk van smaak in vergelijking met andere fruitsoorten. Zuurzak wordt meestal rauw gegeten door de vrucht in twee te snijden en het vruchtvlees uit te scheppen. De vruchten variëren in grootte en kunnen erg groot zijn. Het beste is daarom om de porties dan te verdelen.

Voedingswaarde zuurzak
Een typische portie van deze vrucht is laag in calorieën en toch hoog in verschillende voedingstoffen zoals vezels en vitamine C. Een portie rauwe zuurzak van 100 gram bevat:
• 66 calorieën
• 1 gram eiwit
• 16,8 gram koolhydraten
• 3,3 gram vezel
• Vitamine C, 34% van de RDI*
• Kalium, 8% van de RDI*
• Magnesium, 5% van de RDI*
• Thiamine, 5% van de RDI*
*(referentie dagelijkse inname)

De vrucht bevat ook een kleine hoeveelheid aan:
• Niacine (vitamine B3)
• Riboflavine (Vitamine B2)
• Folaat (Folaat zijn vormen van een in water oplosbaar vitamine uit het vitamine B-complex)

Interessant is dat veel delen van de vrucht medicinaal worden gebruikt, inclusief de bladeren, vruchten en stengels. Het wordt ook gebruikt bij het koken en kan zelfs aangebracht worden op de huid voor verzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *