vakantie

Bezienswaardigheden in Kroatië

croatia 868547 640

Indien je een prachtig land zoekt om op vakantie te gaan. Dan raad ik je een rondreis Kroatië aan. Kroatië ligt in Zuid-Europa en is lid van de Europese Unie. Dit land wordt begrenst door onder andere:

  • Slovenië en Hongarije in het noorden
  • Bosnië, Herzegovina en Montenegro in het zuiden
  • Servië in het oosten

Hoog en laag seizoenen

De beste maand om in te boeken is rond juni en september. Dan is het warm genoeg om te zwemmen, niet al te druk en de accommodatieprijzen zijn veel lager. Maar vanaf de maand juni beginnen de hoogseizoen prijzen meestal te stijgen. Echter zijn in de piekmaanden juli en augustus de prijzen het hoogst. Terwijl in de maand oktober t/m mei de prijzen het laagst zijn. Sommige accommodatie diensten stoppen zelfs helemaal in het laagseizoen.

Begin hier jouw droomreis in Kroatië

Dubrovnik of Split zijn twee prachtige steden en hebben de drukste luchthavens van het land. Ook bezitten deze steden over grote veerboot havens. Een vliegreis naar Dubrovnik is een geweldige plek om je eiland tripje te beginnen. Vanuit deze stad kan je bijvoorbeeld genieten van alle tussen gelegen eilanden tot je de andere stad Split bereikt. Vanuit Split kan je bijvoorbeeld een terugreis naar Nederland boeken. Je kunt er ook voor kiezen om een ticket naar andere steden zoals Zadar en Rijeka te boeken. Mocht je vanuit Zadar naar Split willen reizen, houd dan rekening met een busrit van 3 uur.

Van Dubrovnik naar Split

De meeste beroemde bezienswaardigheden van Kroatië liggen in het zuidelijke helft van Dalmatië. Dit maakt deze route een must voor jou. In de zomerperiode zijn er vele mogelijkheden om met de veerboot rond te reizen. Van de prachtige middeleeuws ommuurde stad Dubrovink tot het oude Romeinse paleis gelegen in het hartje van de op een na grootste stad van Kroatië, Split.

Een aantal plekken die wij aanraden om te bezichtigen zijn:

  • De historische ommuurde stad Korčula
  • Feeststad Hvar en Bol op het eiland Brač
  • En het prachtige Zlatni Rat-strand

Ben je van plan om langer dan een week in Kroatië te blijven? neem dan gerust een omweg vanuit Hvar. Zo kan je genieten van de afgelegen baaien en het rustieke restaurant op het verafgelegen eiland genaamd Vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.