Artikel

Consignatieverkoop: een goede oplossing voor mijn auto?

Er zijn verschillende manieren om uw auto te verkopen. Niet elke manier werkt echter even efficiënt, snel en gemakkelijk. Als u zelf te weinig tijd heeft om veel werk te steken in de verkoop van uw auto, kunt u overwegen de verkoop uit handen te geven. Die manier van verkopen wordt ook wel consignatieverkoop genoemd. Dit kan zowel een marge auto of btw auto zijn.

Hoe werkt een consignatieverkoop?

Bij een consignatieverkoop geeft u de verantwoordelijkheid voor de verkoop van uw auto aan een extern bedrijf. Dat bedrijf verzorgt de volledige verkoop van uw wagen. Uw auto wassen, online advertenties verspreiden, onderhandelen over de prijs, … Geen van die zaken hoeft u nog te doen als u kiest voor een verkoop via consignatie.

Een consignatieverkoop is een fysieke verkoop. Dat betekent dat u tijdens het verkoopproces niet over uw auto beschikt. Autobedrijven die via consignatie auto’s helpen verkopen, hebben daarvoor een groot terrein waarop de auto’s tentoongesteld worden. Klanten van dat bedrijf kunnen rondlopen tussen de auto’s en meteen hun interesse tonen in de aangeboden wagens en eventueel zelfs overgaan tot de aankoop van een wagen.

De voor- en nadelen

Het grote voordeel van een consignatieverkoop is dat u zelf geen tijd of moeite moet doen om uw Online auto verkopen. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan de traditionele consignatieverkoop. Zoals hierboven al vermeld, staat uw auto tijdens het verkoopproces op een terrein van het consignatiebedrijf. U beschikt dus niet meer over uw auto tijdens die periode. Bovendien is het over het algemeen natuurlijk veiliger uw auto bij u thuis op de oprit of in de garage te zetten dan uw wagen achter te laten op een groot terrein waar iedereen toegang toe heeft.

Consignatiebedrijven verkopen uw auto uiteraard ook niet gratis. De tarieven die aangerekend worden variëren van bedrijf tot bedrijf. De meeste bedrijven vragen een basisbedrag om de kosten van de verkoop, zoals de reiniging van de wagen, te dekken. Daarbovenop wordt nog een commissie aangerekend. Die commissie kan een vast bedrag zijn of een percentage van de verkoopprijs van uw auto. U behoudt natuurlijk wel het recht uw auto op eender welk moment uit de verkoop te halen. De wagen blijft namelijk uw eigendom totdat hij verkocht is. Als uw auto niet verkocht wordt, betaalt u natuurlijk ook geen commissie. Ook dat is een nadeel van een consignatieverkoop: u weet namelijk niet hoelang de verkoop van uw tweedehandsauto kan aanslepen.

Nieuwe consignatieverkoop

Een traditionele consignatieverkoop geeft misschien nog niet het gewenste resultaat. Tegenwoordig bestaan er echter nieuwe verkooptechnieken die gebaseerd zijn op de traditionele consignatieverkoop. Zo kunt u tegenwoordig de verkoop van uw auto online regelen met behulp van een extern bedrijf. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Ikwilvanmijnautoaf.be [homepage].

Ikwilvanmijnautoaf.be doet eigenlijk hetzelfde als een traditioneel consignatiebedrijf, maar biedt u meer voordelen. U kunt uw auto namelijk simpelweg online aanmelden. Tijdens het hele verkoopproces blijft uw auto dan bij u thuis staan, wat een stuk veiliger is en u kunt ook steeds gebruik blijven maken van uw wagen. Een online verkoop verloopt doorgaans ook een stuk sneller dan een fysieke verkoop, doordat kopers meteen online een bod kunnen uitbrengen. De verkoop wordt online opgevolgd door het Ikwilvanmijnautoaf.be. Bovendien kost de online verkoop van uw auto via die website u niets en u behoudt uiteraard nog steeds het recht uw auto uit de verkoop te halen als de resultaten niet zijn wat u ervan verwacht had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *