producten kopen

De voordelen van Koffie drinken?

coffee beans 2258839 640

Koffie kan vermoeidheid tegen gaan, dit komt doordat het een stimulerende middel genaamd cafeïne bevat. Deze psychoactieve stof is wordt wereldwijd het meest gebruikt. Nadat je koffie drinkt, zal de cafeïne zich in je bloedbaan absorberen, daarna zal het door de hersenen worden opgenomen. Wanneer dit gebeurd, zal de hoeveelheid neurotransmitters zoals noradrenaline en dopamine verhogen. Uit veel studies blijkt dat het verschillende delen van het brein verbeterd – denk maar aan geheugen, gemoedstoestand, alertheid, energielevels, reactievermogen en je algehele mentale toestand. Ben jij een liefhebber? kijk dan eens op vivakoffie  om een geschikt product uit te kiezen.

Koffie kan je fysieke prestaties verbeteren

Doordat het zenuwstelsel gestimuleerd wordt, zullen er onder meer  vetecellen in je lichaam afgebroken worden. Ook worden zal het de adrenaline waardes in je bloed doen verhogen. Vetcellen worden omgezet in brandstof waardoor de vetafbraak plaatsvind. Bij een gemiddeld persoon tussen de 20 en 30 jaar zullen de fysieke prestaties tot bijna 12 procent kunnen verbeteren. Het is daarom geen slecht idee om een lekkere kop koffie een half uur voordat je de sportschool induikt te nuttigen.

Hoeveel is teveel?

Het kan gebeuren dat je teveel van het goede drinkt, daardoor kunnen er zowel korte als -lange termijn effecten optreden, let daarom op de volgende symptomen:

  • Trillende handen
  • Moeite om je te ontspannen
  • Moeilijk in slaap komen
  • Duizeligheid of een licht gevoel in je hoofd
  • Brandend maagzuur of maagkrampen
  • Slechte gemoedstoestand

Als je een van de bovenstaande effecten ervaart dan is het beter om de cafeïne inname wat te verminderen. Als de symptomen op blijven optreden dan ben jij zeer waarschijnlijk overgevoelig voor cafeïne  en dan is het beter om helemaal geen koffie meer te drinken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.