Artikel

Dit is waarom het Cambridge dieet zo populair is

breakfast 1246685 640

Geen Cambridge dieet recepten?

Dat leest u inderdaad correct. Het Cambridge dieet maakt inderdaad geen gebruik van recepten, laat staan van normale voeding. De bedenker van het Cambridge dieet, dr. Alan Howard heeft de volgende theorie: door zo min mogelijk koolhydraten te eten verliest u het meeste gewicht. Uw lichaam heeft echter wel brandstof nodig, en het zal dus eerst uw koolhydraatreserves aanspreken voordat het aan uw vetreserve begint. Dr. Howard adviseert daarom voedsel dat rijk is aan eiwitten, waarbij koolhydraten en vetten zo veel mogelijk  vermeden moeten worden. Nu zou u zo denken dat dit een heel gepuzzel wordt met het vinden van de juiste producten, maar ook hier is aan gedacht. Zoals gezegd eet u dus geen ‘echt eten’, maar maaltijdvervangers in de vorm van repen, soepen en shakes, en natuurlijk allemaal caloriearm.

U kunt alleen het Cambridge dieet volgen door u in te schrijven bij een Cambridge consultant, en deze levert u ook de bovengenoemde shakes, repen en soepjes. Het is de bedoeling dat u om de drie weken een ‘tusssenweek’ inlast, want uw lichaam moet ook weer een beetje wennen aan echte voeding.

Geschikt voor u?

Doordat u maximaal 500 calorieën op een dag binnenkrijgt (wat overigens erg, erg weinig is) zullen de kilo’s er inderdaad vlot afgaan en zult u in een mum van tijd weer in die jurk passen of dat mooie pak. Het Cambridge dieet is niet gecompliceerd, u zit niet vast aan moeilijke Cambridge dieet recepten want het enige dat u mag eten zijn shakes, soepjes en repen.

Echter …

500 calorieën per dag is ontzettend weinig, en volgens deskundigen moet u alleen al met een inactieve levensstijl minimaal 1200 kcal per dag binnenkrijgen. Er zijn deelnemers van het Cambridge dieet die klachten ervaren zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, diarree, obstipatie en ga zo maar door. Daarbij werkt u met maaltijdvervangers en leert u niet op een gezonde manier omgaan met voeding.

Snel veel gewicht verliezen is nooit verstandig en veel van dit soort diëten zijn dan ook bedoeld ‘voor het leven’. Zodra u weer in uw oude voedingspatroon vervalt, vliegen de verloren kilo’s er weer bij aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.