Artikel

Heb ik toestemming nodig om een wens ballon te gebruiken?

Een veel gestelde vraag over de wensballon is of het verboden is volgens de wet en of je toestemming nodig hebt om het te gebruiken. In sommige landen is het langs de kust verboden en tot 2010 stond er ook een verbod op in Nederland. De reden waarom dit verbod is opgeheven komt doordat het nieuwe model aan de nodige veiligheid voorzorgmaatregelen voldoet. De ballonnen zijn namelijk voorzien van een dubbele ring waardoor ze zonder al teveel risico opgeladen kunnen worden.

Wat is de beste plek

Ze zouden altijd losgelaten moeten worden buitenhuis in een heldere en wijden omgeving die vrij is van luchtobstakels. Hieraan kun je denken aan stroomlijnen, bomen, gebouwen en andere objecten. Om volop te genieten van het zicht is het aangeraden om ze los te laten tijdens een heldere nacht. Houd altijd de ballon weg van andere brandbare materialen en vloeistoffen.

Hoe hoog en hoe lang blijven ze in de lucht stijgen?

Dit is een van de meest voorkomende vragen over wensballonnen die we ontvangen. De brandstofbron in elke ballon gaat ongeveer 8-10 minuten mee. Wanneer je ze in ideale weersomstandigheden gebruikt, zullen ze gemakkelijk een hoogte van 300 meter kunnen bereiken. Ze zullen doorgaans tussen 3 en 8 km vanaf de oorspronkelijke lanceringsplaats maken voordat ze afkoelen en ongevaarlijk op de grond vallen. Het is belangrijk om  te weten dat de weersomstandigheden, de locatie en de omgevingsvariabelen de route van de ballon beïnvloeden, waardoor elke route varieert.

Online kopen

Er zijn een tal van websites en winkels waar je ze kan kopen. Let er wel op waar je de ballon precies koopt. Zo zijn ze op Chinese websites redelijk goedkoop te verkrijgen maar voldoen ze vaak niet aan de Nederlandse wetgeving. Bij Dutch Pyro heb je deze garantie wel. Een pakket die aan alle eisen voldoet. Als je voor 15:00 besteld dan word alles morgen bij je thuis bezorgd. Het is het grootste assortiment van Nederland en bij een bestelling vanaf 75 euro nemen wij de bezorgkosten op eigen rekening. Neem eens een kijkje op de website en tot zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *