Artikel

Is Microsoft wel zo betrouwbaar?

De welbekende Microsoft heeft tegenwoordig een goede reputatie, uit het verleden blijft dit niet altijd het geval te zijn geweest. We raden je desondanks aan om altijd een wakend oog op je persoonlijke gegevens te houden. Bescherm jezelf en je familie met een VPN service. Voorkomen is beter dan genezen. In het onderstaande artikel een terugblik waarin te zien is dat 2002 en 2003 niet de beste jaartallen voor de o zo geliefde Microsoft waren.

Microsoft zal ‘.Net Passport’ wijzigen

Veel organisaties hebben in 2003 bij de EU klachten ingediend over de verplicht in te voeren informatie bij Microsofts .Net Passport. Microsoft heeft nu naar aanleiding van de klachten een akkoord getekend met een werkgroep van de EU. In het akkoord zegt het bedrijf toe de gebruikers voortaan te zullen laten kiezen welke informatie ze invullen en aan welke bedrijven Microsoft deze gegevens mag doorspelen. Ondanks het akkoord zal de werkgroep van de EU de softwaregigant nauwlettend in de gaten houden, aldus ANP.


Microsoft beveiligingslek

23 Augustus 2002 – Microsoft waarschuwde voor een lek in de Office-software en Internet Explorer webbrowser. Door het veiligheidslek kunnen documenten door aanvallers online gelezen en gewijzigd worden. Hackers zouden zelfs de harde schijf geheel kunnen wissen, zo meldt Reuters. Met een patch van Microsoft kunnen drie zwakke plekken in Office Web Components gedicht worden. Ook in de drie laatste versies van Internet Explorer zitten gaten, waardoor documenten door infiltranten gelezen kunnen worden. Op de website van Microsoft kun je de patches downloaden. Volgens beveiligingsexpert Russ Cooper van TruSecure Corp. is het belangrijk dat mensen de patch snel installeren. Gebruikelijk is dat tussen zes en negen maanden het beveiligingslek op grote schaal uitgebuit zal worden. Bij een populair programma als Office, waarvan circa 100 miljoen mensen gebruikmaken, kan dit behoorlijke gevolgen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *