ICT

Kenteken navragen? zo doe je dat!

Bij het kopen van een tweede hands auto verloopt niet alles van een leien dakje. Zeker bij gebrek aan kennis kan het verstandig zijn om een expert op dit gebied te vinden. Helaas is niet iedereen te vertrouwen. Een voertuig dat er ‘mooi’ uitziet kan al gauw een reden zijn waarom iemand tot een overname gaat.

Dit terwijl het voertuig misschien motorisch gezien een tal van mankementen heeft. Dus hoe kun je weten of een voertuig technisch in orde is en hoe weet je of je niet meer betaald dan nodig is? Gelukkig kan een groot deel van deze vragen met een gratis kenteken check worden beantwoord. De onderhoudskosten, de dagprijs, en het vinden van alle vorige eigenaars is Appeltje-eitje. Ga naar de website: kentekencheck.tk (Kenteken navragen) en vul daar het Nederlandse kenteken in. Klik daarna op “checken” en er zal een uitgebreid autorapportage verschijnen


Een belangrijk punt om naar te kijken is, naar hoeveel eigenaars het voertuig in het verleden heeft gehad. Overal het algemeen kun je ervan uitgaan dat hoe minder eigenaars des te meer de auto waard is. Een auto die vaak van eigenaar wisselt is best verdacht. Ook de Kilometerstand is een punt waar we als koper naar zouden moeten kijken. Een auto die minder dan 100,000 kilometer op de teller zal hoogstwaarschijnlijk nog lang mee gaan. Vanaf 200,00 kilometer kan je beter een andere auto zoeken. Doe dus eerst goed onderzoek alvorens je een groot bedrag neerlegt.

Marktplaats of garage?
Auto’s via het internet kopen is bijna niet meer weg te denken. Maar is dit wel zo verstandig? Als blijkt dat je auto toch veel gebreken heeft dan kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Bij de garage heb je in veel gevallen een paar maanden garantie en is de kans groter dat je een goed onderhoudende auto koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *