Huis & Tuin

Raamfolie kopen? Dit moet je weten.

Bij het kopen van raamfolie heb je verschillende mogelijkheden en opties.
Hieronder kan je lezen welke keuze je allemaal hebt.

Soorten raamfolie

Inkijkwerende raamfolie: folie die er voor zorgt dat er niemand naar binnen kan kijken. Ondanks dat kan je nog steeds van het daglicht genieten.
warmte en zonwerende raamfolie: het houd warmte zonnestralen en reflecties tegen. Zo blijft het in de zomer fris in huis en bespaar je op je energie rekening.

islolerende raamfolie: Ook erg handig als je op je rekening wil besparen. Vooral bij enkel glas. In de winter houd het kou tegen en in de zomer de warmte.

Spiegel folie: Spiegelfolie kan zowel binnen als buiten geplakt worden. Houd er alleen wel rekening mee, dat het effectiever is, wanneer het vanaf de buitenkant is geplakt.

Decoratieve raamfolie

Met raamfolie kan je veel kanten op. Je kunt je je logos laten bedrukken, folie voor op de auto en zelfs voor op uw deur om het een nieuw uiterlijk te geven. Je kunt het privé en zakelijk gebruiken. Net waar je naar opzoek bent.

Raamfolie aanbrengen

  • Voorbereiding (maak je raam schoon)
  • plek bepaling (kijk waar je de plakfolie wilt hebben, van onder of in het midden van je glas. Eventueel kun je met een niet watervaste stift aan de buiten kant aangeven waar het moet komen)
  • Breedte bepaling
  • Knip de folie opmaat (maak de ruit aan de binnenkant nat met een plantenspuit)
  • folie aanbrengen (Verwijder een stuk van het deel van de beschermlaag en de raamfolie tegen de ruit. Begin vanuit een hoek.
  • Luchtbellen verwijderen (met behulp van een bankpasje of ruitenwisser kunt u de oppervlakte gladstrijken)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *