Artikel

Wat maakt leder zo bijzonder?

Het is geweldige vraag die we graag beantwoorden. Onzen voorouders gebruikte leer om zichzelf te beschermen in weersomstandigheden. De oorspronkelijke man jaagde op wilde dieren voor voedsel, daarna voor kleding, schoenen en daarna werd er van de huid een ruwe tent gevormd. tegenwoordig maken we er zelfs leren eetkamerstoelen van. Net als toen worden de huiden vandaag de dag in de vleesindustrie als nevenproduct gebruikt.  Is het niet fantastisch hoe we een afvalproduct in een prachtig bruikbaar stuk materiaal kunnen omtoveren?

Vandaag de dag

Als we terug in de geschiedenis kijken dan word leder vanwege de duurzaamheid en het comfort, voor zitplaatsen  in transport en meubilair gefabriceerd. Het is de ideale materie voor het maken van zadels en schoeisel. In de middeleeuwen was het de ideale keuze voor eetstoelen, omdat het gemakkelijk in onderhoud was en omdat de geur van voedsel er niet in blijft hangen.

Moderne vooruitgang heeft geholpen bij de ontwikkeling in de leerindustrie, doordat er tot op heden met krachtige chemicaliën en een verfijnde verwerkingsmethode gewerkt word. Leer is en blijft een lux materiaal die niet alleen voor meubilair, maar ook voor auto- luchtvaart en mariene doeluiteinde gebruikt kunnen worden.

Niets kan een kamer meer rijkdom laten uitstralen dan leder. Natuurlijk leer is niet alleen sterk en duurzaam, het heeft namelijk iets wat andere soorten materie niet hebben – uniekheid. Er bestaat geen identieke huid, hierdoor is jou stoel of sofa compleet uniek.  En indien je leder op de juiste manier verzorgd, zal het er na verloop van tijd steeds mooier uit beginnen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *